Paterna commemorarà un 9 d’Octubre obert a tots els barris

Paterna ja està immersa en la celebració d’actes amb la finalitat de commemorar el 9 d’octubre, dia nacional dels valencians i valencianes. La regidoria de Política Lingüística, dirigida per Carmen Gayà, ha preparat, amb la finalitat d’unir-se a la programació realitzada per la regidoria de tradició, cultura i foc en aquesta festivitat, una sèrie d’activitats en diferents barris del municipi. “Hem volgut des de la regidoria descentralitzar la festivitat i que arribe a cada racò dels nostres barris, uns barris que habitualment no han tingut la sort de gaudir d’aquest tipus d’activitats, hem pogut comprovar per diferents col·lectius veïnals que una decisió d’aquest equip de govern que ha sigut molt bé rebuda, a més garantim la rotació d’esdeveniments per a que totes les persones tinguen accés a totes les propostes”, ha indicat Carmen Gayá.

Els actes organitzats per esta regidoria començaràn el 7 d’octubre al barri de La Coma – Mas del Rosari, a la esplanada del costat del centre de salut de La Coma, els xiquets i xiquetes podran gaudir d’una fira que compta amb diferents tallers i activitats. El mateix dia 7, a les 22:30 de la nit, a la plaça de la Porta del Sol a La Canyada els amants de la música tradicional podran gaudir d’una nit de música amb sopar i degustació de moscatell i dolços valencians amenitzat per la colla Gatzara de tabals i dolçaines i per la muixeranga La Torrentina. El diumenge dia huit serà torn per a fer una excursió gratuïta a la localitat del Puig, la regidoria ha organitzat un bus fotogràfic per recordar i conèixer els llocs històrics on va estar Jaume I. Per concloure les activitats organitzades des de política lingüística el dilluns 9 d’octubre al barri de Terramelar s’han preparat diferents activitats infantils com ara rock infantil, contacontes i teatre infantil entre altres activitats.

La regidora, Carmen Gayà, ha manifestat que: “La campanya està dirigida a totes les paterneres i tots els paterners: tant els que es comuniquen en la nostra llengua com els que no la solen utilitzar. El valencià és de totes i tots, i la regidoria vol acostar la nostra llengua a totes i tots ens aquestes activitats programades per commemorar el dia nacional de valencians i valencianes”

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *