Paterna tindrà una mostra de teatre en valencià

La coalició valencianista va presentar aquesta iniciativa en el passat ple municipal, una iniciativa que és de suma importància per a la cultura local ja que motiva l’activitat teatral com eina per incentivar l’ús del valencià i que va ser aprovada

Per a la coalició valencianista el teatre és pot considerar com una ferramenta vehicular per a l’ensenyament i foment de l’aprenentatge de la llengua valenciana com a idioma històric, propi i privatiu del poble valencià i motor de difusió i promoció del seu ús normal en la societat en general.

La promoció de la nostra llengua passa per la implicació de les institucions competents, per eixa raó la coalició va presentar a debat una moció demanant la creació d’una mostra de teatre al municipi, una iniciativa que va ser aprovada en vot favorable pels corporatius locals. “En l’ actualitat el teatre a la nostra localitat continua sent un espai d’unió entre els veïns i veïnes amb la cultura, existeixen diversos grups de teatre amateur, junt als i les alumnes de l’escola de teatre municipal, que continuen mantenint viva eixa passió pel teatre que ja varen mostrar els pioners a l’any 1924 i que ara en aquesta moció aprovada potenciarem més encara”. Ha destacat Juanma Ramón.

Per a la coalició valencianista aquesta iniciativa, que varen presentar per al seu debat al passat plenari, és de suma importància per a la cultura local ja que motiva l’activitat teatral com un mitjà d’integració a la comunitat, donant suport a aquests grups de teatre en la posada en escena de les seues obres i d’altra banda, propiciant l’ intercanvi amb altres companyies procedents d’altres ciutats. “Són altres valors els que també es posen de manifest amb aquesta iniciativa cultural com són els de educar, socialitzar, fomentar l’afició al teatre i desenvolupar la personalitat i el pensament crític”. Ha manifestat Ramón.

Paterna ha sigut històricament una població lligada al teatre, a l’any 1924 va estar inaugurat el nou teatre de Paterna, conegut com teatre el Batà, va ser creat per un grup d’aficionats que volien comptar amb un teatre a Paterna. El 24 de juny de 1927 es va començar a construir el Gran Teatre que es va convertir en l’edifici de referència per a l’oci i esplai del paterners i paterneres durant diverses dècades. A l’any 2000 va ser retolat amb el nom de l’universal actor paterner Antonio Ferrandis i en l’actualitat desenvolupa una àmplia gamma d’activitats teatrals acollint a les millors companyies i obres programades a nivell estatal. “ A Compromís estem convençuts que aquesta mostra de teatre a Paterna es convertirà en poc temps en un referent a la Comunitat Valenciana”, ha conclòs Juanma Ramón.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *