Compromís per Paterna enceta una campanya per a recuperar les casernes per a l’ús públic

El casc urbà de Paterna es troba limitat entre grans infraestructures viàries i el quarter militar Daoiz i Velarde que ocupa més de 400.000 metres quadrats. Estos terrenys militars són l’única via de fuita per al desenvolupament d’infraestructures que Paterna i el barri de Campament necessiten. Més encara, si es té en compte que el barri de Campament té una superfície similar a la de la caserna, però mentre en la instal·lació militar a penes viuen 200 persones, el barri de Paterna compta amb 9.000 habitants.

Per este motiu, els veïns i veïnes de Campament porten anys reclamant la cessió de l’us dels terrenys de les casernes per a aconseguir entre altres coses, zones verdes, instal·lacions esportives, llar de jubilats, etc. Unes infraestructures que, en estos moments, no estan sent aprofitades per Defensa i que els habitants tant de Campament com de la resta de Paterna sí que necessiten.

El portaveu de Compromís i Primer Tinent d’Alcaldia, Juanma Ramón, va mantindre una reunió amb veïns i veïnes del barri de Campament per arreplegar les reivindicacions dels habitants d’este barri de Paterna i poder incloure-les al conveni que es presentarà a Defensa. Entre les reclamacions dels veïns destaquen espais verds, un Institut i una llar de jubilats. A la reunió també assistiren la regidora de Participació Ciutadana, Neus Herrero, el regidor d’Urbanisme, Carles Martí, la responsable de Salut Ambiental, Dolores Guillem i Santiago Lucas, regidor de Transparència.

Veïns i representants polítics treballaran conjuntament en la redacció del conveni i en la redefinició dels diferents espais de les casernes tenint en compte tant les necessitats de Campament com les de Paterna en general. De fet, tant veïns com regidors han coincidit en senyalar la necessitat d’obrir el procés de participació a tota la població de Paterna.

El portaveu municipal de Compromís a Paterna, Juanma Ramón, afirma que “el municipi podria ser molt diferent si les instal·lacions i equipaments militars que hi ha en el barri de Campament estigueren a disposició de la ciutadania. Per això considerem que han de convertir-se en equipament dotacional per al poble, mitjançant un conveni de cessió de l’ús entre el consistori i el Ministeri de Defensa”.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *