El Consell Territorial de Participació aprova la nova Carta de Participació Ciutadana

  • Juntes de barri, associacions, consells sectorials i ciutadania en general han tingut l’oportunitat d’aportar idees al document que regirà la Participació Ciutadana en Paterna. Entre les novetats, la inclusió dels pressupostos participatius i la capacitat del Consell Territorial de Participació de fiscalitzar i fer el seguiment dels processos participatius
  • Neus Herrero, regidora de Participació Ciutadana “Esta Carta de Participació Ciutadana és un bon instrument que facilitarà l’empoderament veïnal i la corresponsabilització de la ciutadania. L’objectiu és, també, lluitar contra la desafecció del poble cap a les institucions evitant polítiques imposades des de dalt sense comptar amb el veïnat”

La regidoria de Participació Ciutadana de Paterna, dirigida per Neus Herrero, va reprendre des de la signatura de l’acord del Batà, la modificació i ampliació de la carta de participació ciutadana per a, entre altres coses, reglar els pressupostos participatius. La carta actual va ser aprovada l’any 2001 amb el suport de tots els grups polítics amb representació municipal. L’ampliació i modificació ve motivada per les reivindicacions veïnals d’anar avançant en la millora del text i aprofundir en l’empoderament de la ciutadania.

La nova carta de Participació Ciutadana, ha estat elaborada per  la Mesa designada pel Consell Territorial de Participació, formada per representants veïnals, representants de les formacions polítiques i tècnics de l’àrea de Participació Ciutadana. La titular de Participació, Neus Herrero, destaca el fet que en la modificació de la Carta hagen participat les Juntes de Barri, les Associacions, els consells i la ciutadania en general aportant les seues esmenes al document.

Amb esta modificació, tant la responsable de Participació Ciutadana com els i les representants veïnals, pretenen consolidar els Pressupostos Participatius integrant-los en la Carta de Participació Ciutadana, per corresponsabilitzar a la ciutadania en la gestió municipal. El Pressupost Participatiu de Paterna és una aposta innovadora, de cogestió pública ciutadana, per a la planificació comunitària de part dels recursos públics municipals i per això està contemplat i regulat a la nova Carta de Participació Ciutadana.

Altra de les novetats de la Carta, és el compromís de tendir a la paritat en els càrrecs del màxim òrgan de participació ciutadana i l’ús, al text, de llenguatge inclusiu. A este respecte, la regidora s’ha manifestat molt contenta pel pas donat per partits polítics i associacions aprofundint en l’empoderament de la ciutadania. La Carta atorga, també, al Consell Territorial la prerrogativa de fiscalització dels processos participatius per tal de garantir l’acompliment de les propostes aprovades pels veïns i veïnes.

Per a Neus Herrero, regidora de participació ciutadana: “Des de la regidoria volem adaptar la Participació Ciutadana a Paterna als nous temps i consolidar la dinàmica de fer Pressupostos Participatius on la ciutadania prioritze i valore en què s’han d’invertir els seus diners. També volem impulsar estratègies de comunicació que facen arribar la informació a les entitats veïnals i associacions per treballar amb elles colze a colze per tal de continuar aprofundint en l’empoderament del veïnat tan demandat per la ciutadania”.

 

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *